سفارش تبلیغ
صبا ویژن

توان نیوز

نظر


گفتار بالاترین نوع ارتباط کلامی انسان است و داشتن مهارت های لازم در آن یکی از ضروری ترین ویژگی های انسان مدرن امروزی است. البته در این زمینه به دلیل آموزش ناکافی مشکلاتی وجود دارد. اینکه مشکلات رایج در گفتار چیست و چگونه می توان آنها را حل کرد موضوع این مقاله است.

1. خط ذهنی منسجمی ندارید

بسیاری از مردم هنگام صحبت کردن گم می شوند و برای کلمات گم می شوند. به عبارت دیگر نمی توانند کلمات خود را خلاصه کنند. آنها از جاده اصلی خارج شده و وارد خیابان های فرعی و کوچه ها شدند و ارتباط خود را با جاده اصلی قطع کردند.

در بسیاری از جلسات دولتی و اداری یا گردهمایی های خانوادگی، ممکن است متوجه کمبود تأمل شوید. بحث از نقطه خاصی شروع می شود، اما موضوع بحث به گونه ای ادامه می یابد که از دست رئیس جلسه خارج است.

راهکارهایی برای حل مشکلات روانی

الف) موضوع اصلی سخنرانی را مشخص کنید

اولین قدم این است که درباره موضوع اصلی سخنرانی خود تصمیم بگیرید. شما باید چیزی را وارد کنید که صدای یک خطی نامیده می شود. یعنی قرار است در یک کنفرانس شرکت کنم و در مورد موضوع خاصی سخنرانی کنم. فرض کنید از شما خواسته شده است که کل سخنرانی خود را در یک جمله بیان کنید. آن جمله چیست؟ آن جمله موضوع اصلی شماست.

به عنوان مثال، سناریوهای مختلف زیر را در نظر بگیرید:

من جلسه ای با اولیا و معلمان مدرسه دارم، می خواهم در مورد آموزش صحبت کنم.

من جلسه ای با کارکنان دارم و می خواهم در مورد اخلاق حرفه ای سخنرانی کنم.

اکنون به تعیین محتوای سخنرانی های فوق الذکر می پردازیم. به عبارت ساده تر، سخنرانی یک خطی چیست؟ یعنی اگر از ما بپرسند که مخاطب بعد از سخنرانی شما چه نکته ای را می گیرد و متوجه می شود، می توانیم به این سوال پاسخ دهیم.

موضوع سخنرانی

زبری و نرمی در کنار هم قرار می گیرند

وفاداری و احساس تعلق به سازمان

اگر دقت کنید می بینید که خط و موضوع سخنرانی های ذکر شده در بالا را نوشتم. در یک سخنرانی آموزشی که می تواند 15 تا 20 دقیقه باشد، نمی توان هر آنچه در آموزش و پرورش لازم است به مخاطب ارائه کرد. به جای ارائه اطلاعات زیاد در مدت زمان بسیار کوتاه سخنرانی و از بین بردن جذابیت سخنرانی برای مخاطب، بهتر است یکی دو موضوع را انتخاب کنید و هنرمندانه و شیوا بیان کنید.

در مورد سخنرانی در مورد اخلاق هنر، موضوع من احساس وفاداری به سازمان است، به این معنا که بعد از سخنرانی مخاطب این موضوع را به خاطر می آورد.

ب) موضوع اصلی سخنرانی را تسخیر کنید

ارائه موضوع به این اشاره دارد که چگونه می توانم موضوع خود را در قالب مثال، تصویر، داستان، حکایت، تجربه و خاطره برای مخاطب توضیح دهم. پس هر چه به ذهنم برسد می نویسم

به عنوان مثال در درس اول، موضوعات زیر به ذهن من می رسد:

خانواده هایی که تنها یک فرزند دارند: کودک را با توجه و صمیمیت بیش از حد لوس کنید

خانواده نظامی: کودک به دلیل استرس زیاد و اسکان خانواده دچار مشکل می شود

خانواده های والدینی: که فرزندان از آنها تمام خواسته های درست و نادرست خود را برآورده می کنند

حکایت سعدی در ماهیت کلام: غضب خوف زیاد است و لطف بی وقت حرمت را القا می کند. آنقدر ظالم مباش که حوصله ات کنند و آنقدر نرم نباش که به تو لاف بزنند.

زبری و نرمی در کنار هم قرار می گیرند

زنی که جراح و شفا دهنده است

با افراد عاقل رفتار نادرست نکنید.

نه تنبلی که از ارزش آن می کاهد

زیاده روی نکنید

یکبار تحقیر نشو

چوپان به پدرش گفت: ارجمند، ارجمند

به من نکاتی یاد بده

او گفت که او مرد خوبی است، نه چندان

که به شکل ظاهری گرگ با دندان های تیز تغییر می کند

اکنون سخنرانی گوینده رادیو   آماده است. محتوا واضح بود و موضوع صحبت من با تمام موضوعات گفتگو منطبق بود. نتیجه این کار یک جهت گیری ذهنی دائمی است. این شما را از صحبت کردن در دستور کار باز می دارد.

2. استرس و اضطراب در هنگام سخنرانی

ترس و استرس در گفتار در دو لحظه اتفاق می افتد. اولی در ابتدای سخنرانی و دومی در میانه سخنرانی. ترس و استرس در ابتدای سخنرانی مربوط به عدم سازگاری با محیط است، در حالی که ترس و استرس در میانه سخنرانی به عدم تسلط بر محتوای سخنرانی مربوط می شود.

اضطراب و استرس صحبت کردن از بین نمی رود. اما می توان به گونه ای با آن برخورد کرد که مخاطب متوجه این مشکل نشود. این اتفاق در همان چند دقیقه اول رخ می دهد و با صدای لرزان، تنگی نفس و فراموشی چیزها خود را نشان می دهد.

چگونه مخاطب ترس و استرس گوینده را درک می کند

الف) لرزش صدا

ب) تنگی نفس

ج) فراموشی کلمات و جملات

راهکارهایی برای غلبه بر اضطراب گفتاری

الف) تنفس دیافراگمی (معده ای) مناسب را تمرین کنید.

ب) آموزش صدا

ج) گسترش واژگان کاربردی را تمرین کنید.

د) از ابتدای سخنرانی استفاده کنید

3. تکنیک بیانی ضعیف

تکنیک ضعیف صحبت کردن یکی از مهم ترین مشکلات گفتاری است که می تواند تمام تلاش های یک گوینده را خراب کند. مطالب سخنرانی قبل از ارائه آماده می شود و تکنیک های ارائه را در حالی که سخنران پشت تریبون است پوشش می دهد. هنر صحبت کردن، هنر چگونگی صحبت کردن است.

بیان بد جذابیت سخنرانی را از بین می برد، شنوندگان را خسته می کند و رابطه بین گوینده و مخاطب را از بین می برد.

موضوع اصلی انتشار

کیفیت صدا، تونالیته صدا، تاکید، مکث و سکوت، سرعت خواندن و صدا موضوعات مهمی هستند. آنها بیشتر به بیان مربوط می شوند. دانشجویان گرامی می توانید با توجه به نقشه راه آموزش هنرهای بیانی از تمامی نکات مربوط به تدریس مطلع شوید.

4. کلمات کم و کم

یکی دیگر از مشکلات رایج در گفتار، کلمات بد است. سطح و دامنه کلمات یکی از مهارت های اساسی است که یک گوینده حرفه ای به آن نیاز دارد.

علائم واژگان ضعیف:

الف) مکث ها و سکوت های بی مورد و طولانی

ب) صداهای وهمی که از دهان گوینده خارج می شود

ج) فقدان موسیقی گفتار در حین سخنرانی

راهکارهایی برای غلبه بر فقر واژگانی

الف) از نرم افزار جستجوی کلمات استفاده کنید

ب) شعر و متون ادبی را بخوانید

ج) استفاده از فرهنگ یا اصطلاحنامه طیفی

د) استفاده از کتاب ضرب المثل ها

ه) در کلمات اصلی و موضوعات اصلی سخنرانی موسیقی بسازید

و) استفاده از عناصر فوق در تهیه سخنرانی و محتوای سخنرانی

5. مشکل در شروع گفتار

یکی از مشکلات رایج در گفتار، لکنت زبان است. اکثر مردم بر این باورند که اگر شروع به صحبت کنند، مشکلی برای پیشرفت نخواهند داشت.

شروع سخنرانی، افتتاحیه سخنرانی است و هر چه پر زرق و برق و رجزخوانی بیشتر باشد، قدرت مخاطب را افزایش می دهد و باعث می شود مخاطب به راحتی اعتماد کند.

زبان آموزان عزیز می توانند برای آموزش کامل تکنیک های شروع گفتار به مقاله نحوه شروع سخنرانی و مطالعه و مشاهده مطالب و فیلم های مرتبط مراجعه کنند.

6. اشکال در پایان سخنرانی

شروع سخنرانی هم خیلی مهم است، هم پایان سخنرانی مهم و تاثیرگذار است. پایان خوش برای مخاطب می تواند تصویر مثبتی از گوینده در ذهن مخاطب ایجاد کند. علاوه بر این، از آنجایی که مغز انسان ابتدا و انتهای هر مبحث را به خوبی به یاد می آورد، ابتدا و انتهای سخنرانی اهمیت دو چندان می یابد.

هنرجویان عزیز اسپیکینگ می توانند برای دریافت آموزش  آنلاین فن بیان زهرا شیراحمدی کامل تکنیک پایان سخنرانی به مقاله نحوه پایان سخنرانی و مطالعه و مشاهده اسناد و فیلم های مرتبط مراجعه کنند.

7. زبان بدن نامناسب

از آنجایی که زبان بدن می تواند پیام هایی را به مخاطب منتقل کند، می تواند گوینده و سخنرانی را جذاب به نظر برساند. آگاهی و آشنایی با نشانه های زبان بدن و تجزیه و تحلیل کدهای زبان بدن می تواند تاثیر کلمات گوینده را افزایش دهد و همچنین آنها را برای مخاطب باورپذیر کند.

زبان آموزان عزیز می توانند مقاله زبان بدن گوینده را بررسی کنند و مطالب مرتبط را برای آموزش کامل تکنیک های زبان بدن مطالعه کنند.

8. ضعف در تحلیل مخاطب

سخنرانان حرفه ای به زبان مخاطب صحبت می کنند. ارتباط در هسته آن به معنای درک و فهم است و زبان بالاترین شکل ارتباط زبانی انسان است. هدف از اجرا تأثیرگذاری بر مخاطب است. قبل از اینکه بتوانید بر کسی تأثیر بگذارید، ابتدا باید با او ارتباط برقرار کنید.

کلید ارتباط و جلب اعتماد مخاطب این است که گوینده بداند چگونه به زبان مخاطب صحبت کند. پژوهش مخاطب یا به عبارت ساده تر، انسان شناسی، در اینجا به سخنران کمک می کند.

فراموش نکنید که به زبان مخاطب صحبت کنید، سخت ترین، پیچیده ترین، مبهم ترین و دشوارترین مفهوم گفتار که نیاز به تمرین و مطالعه فراوان دارد.

آشنایی با تاریخ اندیشه، تاریخ زندگی انسان، سیاست و ساختار اجتماعی، آموزش، اقتصاد، فیزیولوژی، ادبیات و هنر و به طور کلی حوزه زیبایی شناسی آغازی برای تحلیل جدی مخاطب است. . .